Nyaki fájdalmak kialakulása

2018.02.12

A számítógép előtt napi 8-10 órát ülő emberek és az olyan munkát végzők, akik sokat tartják előre lefelé a fejüket, gyakran megfájdulnak a nyaki izmok a túlterheltség miatt. Ilyenkor az izmok lerövidülnek és gyakran be is görcsölnek, a vállak felemelkednek és a nyak szinte becsúszik a testbe. A következmény elég sok problémát okoz, kialakulhat a krónikus nyaki fájdalom, esetleg rendszeres fejfájás. Az izmok szorítják az ereket, ami az agyi vérellátást is csökkenti. A fej mozgástere beszűkül a nyaki izmok merevsége miatt a jobbra - balra mozgás egyre kisebb és egyre fájdalmasabb is. A trapéz izom felső része nagyon erőteljesen reagál a huzatra és a stresszre és ez még jobban rontja a helyzetet.
A probléma megoldásához nem elég egy egyszeri masszázs, mert az izmok alapos kimasszírozása, nagyon gondos és ugyanakkor kényes munkát igényel. Ajánlott kezdetben legalább heti két alkalom.

Masszázs - lazítás: Blog portál
Minden jog fenntartva 2018
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el